En klassiker, men stadig værd at servere til en kop kaffe. Hos os er der nostalgi i flere generationer, når jeg bager drømmekage; både Manden Min og vores ældste svømmer lidt tilbage til hver deres barndom, når de får drømmekage. Jeg har taget udgangspunkt i min svigermors gamle opskrift, men har føjet smør til dejen (det skader aldrig) og så har jeg skiftet halvdelen af den brune farin på toppen ud med mørk muscovadosukker. Enjoy!

 

8-10 stykker

 

Du skal bruge

KAGEDEJ
3 æg, str. L
200 g sukker
1½ spsk vanileekstrakt (eller korn fra 1 vaniljestang)
225 g hvedemel
2 tsk bagepulver
50 g smør
½ dl mælk

TOPPING
150 g smør
125 g kokosmel
125 g farin
125 g mørk muscovadosukker (eller bare 250 g farin)
½ dl mælk

Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft). Læg bagepapir i bunden af en 24 cm springform og smør bund og sider med smør.

Pisk æg, sukker og vaniljeekstrakt tykt og lyst – 5-10 minutter med elpisker, eller endnu bedre; i en røremaskine med pisker. Så passer det sig selv mens man klargør resten af ingredienserne. Bland mel og bagepulver i en skål, jeg plejer at bruge et piskeris til at fordele bagepulveret i melet, samt knuse evt. melklumper. Lun smør og mælk til smørret er akkurat smeltet. Fold forsigtigt melblandingen i de piskede æg ad nogle gange med en dejskraber. Vend til sidst smør/mælkeblandingen i dejen. Kom dejen i springformen og bag kagen i ca. 30 minutter, til den er netop gennembagt.

Mens kagen bager laves toppingen: Smør, kokos, farin, muscovadosukker og mælk lunes i en lille kasserolle til en ensartet masse. Når kagen er næsten færdigbagt (der hænger en smule tyk kagedej ved kniv eller nål, når du stikker i kagen) fordeles toppingen forsigtigt ud over kagen, og den bages yderligere 5 minutter. Køler af i springformen.

Tips & Tricks
Kagen skal kun bage til den lige netop er gennembagt – få minutter for meget gør den tør. Men kan du ramme det rigtige tidspunkt at tage kagen ud af ovnen så har du en syndig lækker mormor-bid!