Jeg må med skam sige, at vores børn fik ud-af-pakken-fiskefingre mere end én gang, da de var mindre. Det var dengang både tid, penge og overskud var knap – og de overlevede da også. Nu er der gået mindst 15 år siden den sidste fiskefinger forlod fadet, så jeg havde lyst til at lave dem igen – hjemmelavede naturligvis. Det var altså ret godt: Sprøde udenpå og bløde indeni og med en fin fiskesmag. Vi spiste en god salat til og alle var glade.

 

4 personer

 

Du skal bruge
800 g frisk fiske filet, gerne en mørksej- men alle torskefisk vil være gode
Salt, peber
2 æg
Nogle håndfulde panko-rasp eller anden grov rasp
1 liter neutral olie, fx raps- eller solsikkeolie

Sådan gør du
Gå fisken igennem for ben – dem gider vi ikke have i fiskepinde. Skær filetten i ca 2 cm brede strimler og vend dem med salt og peber. Pisk æggene sammen i en dyb tallerken og kom rasp i en anden dyb tallerken. Hvis raspen er meget grov, knuser jeg den med hænderne til en lidt finere struktur. Vend fiskepindene i hhv. æg og rasp og læg dem på et spækbræt. Hvis du hele tiden bruger den ene hånd til at dyppe i æggene, og den anden hånd til at vende i raspen, slipper du for selv at blive paneret ;).

Varm olien op i en dyb pande eller en bred gryde. Du kan tjekke varmen med enden af en tændstik; hvis olien syder stille omkring tændstikken, har den den rette temperatur. Steg fiskefingrene i olien til de er gyldenbrune på begge sider. Læg dem på en tallerken med køkkenrulle efterhånden som de bliver færdige, så papiret kan suge den overskydende fedt.

Drys med salt og servér fiskepindene varme og sprøde – gerne med tartarsovs til at dyppe i.