Blot en simpel kartoffelsalat, lavet på gode råvarer. Spis den som tilbehør til grillmad på en varm sommerdag eller som en del af en buffet.

 

4 personer

 

Du skal bruge
1 kg små faste kartofler
4 spsk mayonnaise
500 ml creme fraiche
½ spsk dijonsennep, måske lidt mere
3/4 tsk salt
Peber
1 bundt purløg
1 fed hvidløg
Måske et nip sukker
Evt. lidt radiser til pynt

Sådan gør du
Kog kartoflerne i letsaltet vand, pil dem og lad dem blive helt kolde.

Rør mayonnaisen glat med et par spsk creme fraiche i en rummelig skål. Rør resten af creme fraichen i sammen med sennep, det meste af saltet samt peber. Riv hvidløg i dressingen og klip eller skær purløg fint og kom også dette i. Rør dressingen sammen og smag til. Skær kartoflerne i 2-3 mm skiver og vend dem i dressingen. Lad kartoffelsalaten trække et par timer og smag til igen.

Kartoffelsalaten bliver kun bedre af at stå til dagen efter.