Ikke noget fis – bare helt almindelige (men ualmindelig dejlige) fiskefrikadeller lavet på mørksej, der er billig og klart den bedste fisk til dét. Mørksej smager lidt kraftigere smag end andre torskefisk og hvis man blot steger mørksej på panden, kan det godt blive for meget for folk, der i forvejen har det lidt stramt med fisk. I fiskedellerne derimod forsvinder lidt af den kraftige smag – hjulpet godt på vej af en anseelig mængde piskefløde.

Fiskedellerne er uden mel og dermed glutenfri og de kan såmænd også laves uden æg hvis man vil. Så skal de have et skvæt piskefløde mere, og bliver lidt løsere uden at falde fra hinanden. Spis dem med remouladesovs, ovnstegte kartofler og en citronbåd – det er et trip lige hjem i mormors køkken.

4 personer / ca. 20 stk.

 

Du skal bruge
FISKEFRIKADELLER
1 mellemstort løg
600 g mørksej (andre torskefisk kan også bruges med mørksejen giver den bedste smag)
2 tsk salt
1 lille bundt dild
1 æg
½ tsk peber
1-2 dl piskefløde
DESUDEN
Smør og olie til stegning – ca. halvt af hver.

REMOULADESOVS
2 dl remoulade
1 dl creme fraiche
1-2 tsk citronsaft – smag dig frem
Evt. lidt salt

Sådan gør du
FISKEFRIKADELLER – FOODPROCESSOR
1/4 af fisken hakkes groft i hånden med en skarp kniv og sættes til side. Den grofthakkede fisk skal røres i farsen til sidst, hvilket giver lidt konsistens til fiskefrikadellerne.

Løget hakkes i foodprocessoren. Fisk og salt kommes i, og det køres til fiskefars, ca. 2 minutter. Saltet gør farsen lidt sej og holder på væsken, så fiskefrikadellerne bliver saftige. Grofthakket dild, æg og peber kommes i sammen med det meste af piskefløden og foodprocessoren køres kort igen. Hvis farsen er meget fast kan du komme yderligere piskefløde i. Rør til sidst den hakkede fisk i farsen (med en ske – ikke i maskinen).

FISKEFRIKADELLER – MANUELLA
1/4 af fisken hakkes groft i hånden med en skarp kniv og sættes til side. Løg og dild hakkes forholdsvis fint og alle ingredienser blandes i en skål. Hold lidt af piskefløden tilbage, så farsen ikke bliver for lind. Til sidst blandes den hakkede fisk og evt. lidt mere piskefløde i farsen. Farsen skal være lind men skal kunne formes til frikadeller.

STEGNING
Kom halvt smør og halvt olie på en pande. Smørret giver en god smag, mens olie hæver temperaturen så smørret ikke branker. Sæt frikadellerne med spiseske på panden og tryk dem let flade – dyp skeen i koldt vand mellem hver delle, så farsen ikke hænger fast. Steg fiskefrikadellerne ved medium varme og vend dem undervejs. De er gennemstegte når de føles en smule elastiske når man trykker på dem, men pas på at de ikke får for meget – så bliver de kedelige.

REMOULADESOVS
Mens friskefrikadellerne steger rør du remouladesovsen ved at røre remoulade og creme fraiche sammen, og smage til med citronsaft og evt. et nip salt.

Spis fiskedellerne varme med remouladesovsen og ovnstegte kartofler, eller kolde på en rugbrødsmad.

 

12 Comments

  1. zortilonrel 23. august 2021 at 15:55

    Hey very nice web site!! Man .. Excellent .. Amazing .. I’ll bookmark your site and take the feeds also…I’m happy to find so many useful info here in the post, we need work out more strategies in this regard, thanks for sharing. . . . . .

    Reply
  2. useful source 24. august 2021 at 07:10

    I was wondering if you ever considered changing the layout of your blog? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or two pictures. Maybe you could space it out better?

    Reply
  3. Nicole 24. august 2021 at 07:16

    Now I am going to do my breakfast, when having
    my breakfast coming yet again to read more news.

    Reply
  4. http://bitly.com/38vuS56 3. september 2021 at 06:02

    I must thank you for the efforts you have put in writing this website.

    I really hope to see the same high-grade content by you in the future as well.
    In fact, your creative writing abilities has motivated me to get my
    very own blog now 😉

    Reply
  5. http://tinyurl.com/ 5. september 2021 at 03:29

    Ahaa, its pleasant discussion regarding this piece of writing
    at this place at this webpage, I have read all that, so at this time me
    also commenting at this place.

    Reply
  6. tinyurl.com 12. september 2021 at 05:33

    I read this paragraph completely concerning the difference of hottest
    and preceding technologies, it’s awesome article.
    scoliosis surgery https://0401mm.tumblr.com/ scoliosis surgery

    Reply
  7. http://bitly.com/ 12. september 2021 at 12:11

    What’s up to every one, the contents existing at this site are
    truly amazing for people experience, well, keep up the nice work fellows.
    ps4 https://j.mp/3z5HwTp ps4

    Reply
  8. www.iherb.com 14. september 2021 at 05:54

    Undeniably believe that which you stated.
    Your favorite justification appeared to be on the
    internet the easiest thing to be aware of. I say
    to you, I definitely get irked while people consider worries that they plainly do not know about.
    You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole
    thing without having side effect , people can take a signal.
    Will likely be back to get more. Thanks quest bars https://www.iherb.com/search?kw=quest%20bars quest
    bars

    Reply

Skriv et svar til Anonym Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *