Her er en nem og meget lækker torsk i ovn, som jeg fandt på, til et lille middagsselskab. Jeg skulle have lavet maden direkte hos værtinden, men endte med at måtte aflevere halvfærdige retter som et puslespil dagen før gæsterne skulle komme. Torsken stod klar i det ovnfaste fad – pesto i en bøtte, rasp i én pose og ost og grønt i en anden. Så måtte hun selv samle delene og smække kræet i ovnen. Det blev en stor succes – og den er også lækker. Super nem gæstemad, blot med en salat og en humpel brød til. Pestoen kan du lave selv – eller du køber en go’ en af slagsen.

 

4 personer

 

Du skal bruge
4 gode stykker torskefilet uden skind, 6-800 g
en sjat olivenolie
salt, peber
½ dl grøn pesto – hjemmelavet eller blot Løgismose’s

OSTECRUMBLE
revet skal af ½ citron
40-50 g grov rasp
½ dl revet pecorino (eller parmesan)
1 spsk olivenolie

Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader. Smør et ovnfast fad med lidt olivenolie og læg torsken i fadet. Krydr med salt og peber og fordel pestoen på toppen af torsketfileterne.

Riv osten og riv citronen fint. Bland med rasp og fordel den på torskestykkerne. Klap det lidt fast på fisken og dryp olivenolie over.

Sæt torsken i ovnen på en af de øverste riller og giv den 13-15 minutter ved 200 grader, til den er netop gennemstegt.

Tips & Tricks
Skal du servere til gæster, så smør torsken med pesto nogle timer forinden. Lav også ostecrumble klar – så skal du blot smække fyldet på, dryppe med olivenolie og stege fisken et kvarter inden spisetid.