Ligeså lidt som jeg holder af kogte kartofler (med mindre de svømmer i god sovs) – ligeså meget holder jeg af de ovnbagte af slagsen: Det sprøde gyldne ydre og det møre, næsten luftige indre. Ovnbagte kartofler går til det meste, tager omkring 5 minutter at forberede, hvorefter ovnen klarer resten. Og så er kartofler altså noget sundere end de har fået kredit for de sidste mange år.

Skær dem som du vil: I både som ovnbagte pommes frit, i skiver eller som her; i tern. Steg med de krydderurter du har i huset eller hvad du alligevel skal bruge i køkkenet den dag, eller bland tørrede krydderier i olien.

4-5 personer

 

Du skal bruge
1 kg kartofler
2 spsk olie
2 spsk hakket frisk timian
1 tsk fint salt
1 tsk groft – eller flagesalt

Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader, gerne varmluft. Vask kartoflerne og skær dem i tern på ca. 2 x 2 cm. Vend kartoffel ternene med olie, timian og fint salt. Bred dem ud på en bageplade med pagepapir og bag dem i ovnen i 30-40 minutter, til de er helt møre, brune og lækre. Vend dem et par gange undervejs.

Lige inden servering vendes de med groft salt eller flagesalt for ekstra salt oplevelse og lidt crunch.

Tips & Tricks
Der er ingen ende på hvor mange smagsretninger man kan gå – også uden de friske krydderurter. Prøv fx med sød chilipulver, med løgpulver og paprika, med spidskommen og friskkværnet peber eller bare klassisk Herbes de Provence.