En helt enkel hverdagssalat som smager dejligt og går godt til de fleste hverdagsretter. Den milde sennepsdressing balancerer kålen og de søde æbler.

 

4 personer

 

Du skal bruge
½ stort spidskål, ca. 300 g
1 stort eller 2 mindre æbler
1 håndfuld mandelflager eller en håndfuld af disse
3-4 spsk af denne vinaigrette

Sådan gør du
Rist mandelflagerne i ovnen på 200 grader til de er gyldne, vend dem rundt undervejs og hold godt øje med dem. Hæld dem på en tallerken og køl dem af.

Skær spidskålen i meget tynde strimler, 1-2 mm. Skær æblerne i 2 mm smalle både. Vend spidskål og æbler med vinaigretten. Drys de afkølede mandelflager på toppen. Server med det samme.

Tips & Tricks
Har du ikke mandelflager eller et batch af de langtidsristede, så rist en håndfuld mandler (med skal) på en pande ved medium varme. Sæt dem til afkøling og hak dem derefter groft.