Jeg udviklede denne opskrift på stir-fry efter at have fået en gang super lækre nudler hos Momowok i København. De steger alverdens nudler, ris, grøntsager og kød i wok over åben ild – det går lynhurtigt og smager som asiatisk streetfood når det er bedst. Jeg ville efterprøve en af deres kombinationer men det dér med stegte ris og nudler er bare ikke rigtig lykkedes for mig – før nu! Det smager så godt! Denne variant med æg, kylling, broccoli og løg i spicy østerssovs.
2 personer
Du skal bruge
1-2 spsk olie
½ lille broccoli
1 stort eller 2 mindre rødløg (eller alm. zittauerløg)
2 æg
1 fed hvidløg
1 kyllingebryst eller en håndfuld rester af stegt kylling
125 g æggenudler (tørvægt), kogt og kølet af (svarer til 2 firkantede portioner)
SOVS
3 spsk østerssovs
1 spsk soya
1 spsk palmesukker eller alm. sukker
½ spsk sød soya
1 spsk vand
1-2 tsk Sriracha sovs
Sådan gør du
Skær broccoli i buketter og skær buketterne i 1-2 mm tynde skiver. Du kan nøjes med at skære igennem stok-delen og forsigtigt brække selve buketten fra hinanden – så slipper du for at smide broccoli-fnulder ud. Skræl broccoli stokken og skær den i tynde skiver og dernæst i tændstiktynde stænger.
Skær løgene i halve og skær dem dernæst i 5 mm brede både. Halvér kyllingebrystet på langs og skær stykkerne i tynde skiver på skrå. Skær hvidløget i meget tynde skiver. Slå æggene ud i en skål og pisk dem lidt sammen. Bland ingredienserne til sovsen i en skål.
Varm wokken (eller en stegepande) op på fuld skrald. Hvis du bruger rå kylling så steg det først ved høj varme i lidt olie, og kom det i en skål. Kom lidt mere olie i wokken og steg broccolibuketter, -stængel og løg ved god varme – læg låg på så de samtidig damper lidt, men tag låget af med et minuts mellemrum og rør godt rundt så de ikke brænder på. Grøntsagerne skal have 3-4 minutter til løgene er bløde men broccolien stadig har godt med bid.
Skub grøntsagerne til side, kom en smule olie i wokken og hæld æggene i. Rør rundt i æggene og når de er stivnet så bland dem med grøntsagerne. Kom den stegte kylling og hvidløget i og steg videre et minuts tid. Kom de kogte, kolde nudler i wokken sammen med sovsen. Vend det hele godt sammen et minuts tid, til sovsen er blandet godt ind i resten af ingredienserne og nudlerne er gennemvarme.
Servér med det samme, evt med et drys sesamfrø.