Hvordan får man morgenmad man-fre, når man ikke orker at hælde noget indenbords før kl 9 – og på det tidspunkt sidder bag skærmen på arbejdet? Det skal være nemt, hurtigt, billigt, sundt og velsmagende.  Svaret er; instant havregrød! Kan holde sig i månedsvis, kræver kun en kogekedel i nærheden – og er klar på 5 minutter. What’s not to like?

 

Giver nok instant grød til nogle uger

 

Du skal bruge
500 g havregryn
200 g mælkepulver (får i større supermarkeder)
1 tsk fint salt
50 g sukker

Sådan gør du
Havregryn findeles kortvarigt i en minihakker eller blender. De skal ikke køres til pulver, blot have en finere konsistens. Grynene blandes med de andre ingredienser i en rummelig beholder med tætsluttende låg.

Når du skal lave grøden hælder du 3/4 dl havregryn i en lille skål og 1 dl (måske lidt mere for en lind grød) kogende vand kommes ved. Omrør grundigt og dæk med et låg. Lad grøden stå 5 minutter, omrør igen – så er der morgenmad!