Jeg tror at Nigella ville være stolt af mig: Denne opskrift er nemlig ægte, britisk comfort-food: Kylling og svampe i cremet sovs under et sprødt butterdejslåg. Ærterne er det friske indslag – og de fungerer rigtig godt sammen med pien.

 

4 personer

 

Du skal bruge

KYLLINGEPIE
500 g kyllinge brystfilet
1 spsk olie
salt, peber
et par kviste frisk timian eller ½ tsk tørret
200 g champignon
3 dl hønse- eller grøntsagsboullion
35 g smør
4 spsk hvedemel
1 dl fløde
4 forårsløg
1 rulle butterdej
æg til pensling

FRANSKE ÆRTER
2½ dl grøntsagsboullion
200 g frosne ærter
en smule salt, peber
1 tsk citronsaft
½ hjertesalat

Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader.

KYLLINGEPIE
Skær kyllinge brystfilet i store tern, ca. 5 x 5 cm. Varm olien i en åben gryde, og steg kyllingestykkerne til de har taget lidt farve, og er netop gennemstegte. Krydr undervejs med salt, peber og timian, og hæld de stegte kyllingetern i et ildfast fad, ca. 20 x 30 cm.

Rens champignon og skær dem i skiver. Steg dem i den tiloversblevne olie. Krydr med salt og peber, kom boullion på, og lad dem simre et par minutter. Rør imens smør og hvedemel sammen i en lille skål eller kop, til blandingen er blød og klumpfri. Rør 3/4 af ‘smørbollen’ i bouillonen lidt ad gangen. Den resterende 1/4 af smørbollen skal bruges til de franske ærter. Kom kyllingestykkerne tilbage i sovsen, tilsæt fløde og lad det hele simre et par minutter. Smag til med salt og peber.

Skær imens forårsløgene i 1 cm brede stykker, vend dem i sovsen – og hæld hele balladen op i det ildfaste fad. Rul butterdejen ud på bordet, og sikr dig at den er stor nok, til at dække fadet som et låg – ellers ruller du den lidt større til den passer. Læg butterdejen over det ildfaste fad, og tryk den godt fast på kanten. Skær lidt riller på hver led i butterdejen – det hjælper den med at hæve godt op. Du skal ikke skære igennem hele dejen – blot markere rillerne. Pens med æg og sæt fadet i ovnen – pien skal have ca. 25 minutter ved 200 grader.

FRANSKE ÆRTER
Når der er 10 minutter til pien er færdig, laver du de franske ærter:
Kog boullionen op, og tilsæt de frosne ærter. Jævn boullionen med resten af smørbollen – den skal kun tyknes let. Smag til med peber og lidt citronsaft – og måske lidt ekstra salt (boullionen er salt i forvejen). Skær salaten i tyndestrimler – ikke mere end 3 mm brede – og kom den i boullionen. Lad ærter og salat simre et par minutter, og server ærterne til kyllingepien.