God fyldig pebersovs til bøf, hakkedrenge eller andet kød der skal have et spark af peber. Forrygende med pommes frit eller andre ovnbagte kartofler.
4-5 personer
Du skal bruge
1 stort eller 2 små skalotteløg, evt. banan – de er nemmere at håndtere
1 spsk smør
1 spsk tomatpuré
3 spsk syltede grønne peberkorn
2½ dl kalve- eller oksefond
2½ dl piskefløde
Salt, peber
Evt. 1 tsk dijonsennep
Sådan gør du
Hak skalotteløg fint og steg det i smør ved ikke for høj varme, til løgene er klare og bløde. Kom tomatpuré og peberkorn ved og lad det stege med et minuts tid under omrøring. Tilsæt fond og piskefløde og lad sovsen reducere og koge tykkere og dejlig cremet i ca. 10 minutter.
Smag sovsen til med salt og peber og evt. lidt dijonsennep hvis du ønsker et ekstra kick. Varm godt igennem inden servering.