Ikke en juleaften hjemme hos os uden waldorfsalat – det friske og syrlige modspil til den fede julemad. Hemmeligheden bag en rigtig god waldorf er at skære selleri småt nok – og at bruge almindelig, konventionel creme fraiche – det økologiske er simpelthen for sødt og fedt.
8 personer
Du skal bruge
150 g valnødder
3-4 stilke bladselleri
300 g grønne stenfri druer
2 røde æbler
DRESSING
½ l creme fraiche, konventionel, ikke økologisk
Salt, peber
Ca 2 tsk sukker
Sådan gør du
Valnødderne hakkes groft og kommes på en tør pande ved jævn, ikke for høj varme. Lad de aller-mindste stykker valnød ligge på spækbrættet; kommer de med på panden får de ofte for meget varme og bliver brændte og bitre. Rist valnødderne og vend dem jævnligt, så de ikke brænder på. Sæt dem til afkøling på en tallerken.
Skær bladselleri i tynde strimler på langs, ikke mere end 2-3 mm brede. Skær dem dernæst i 4-5 mm stykker. Halvér druerne og skær æblerne i både, der derefter skæres i tern på ca 1 x 1 cm. Rør creme fraicen lind i en skål og smag den til med salt, peber og sukker. Tag lidt druer og valnødder fra til pynt, og bland resten i dressingen.
Pynt med valnødder og druer, film og stil på køl men tag salaten ud ½ time inden servering.