Disse brød er lækre til suppe på en vinterdag eller på en buffet. Kombinationen af ost og chili giver brødene kant og en fyldig smag.

 

16-20 stykker

 

Du skal bruge
25 g gær
4 dl vand, håndvarmt
1 spsk sukker
1 tsk salt
2 spsk olie
2 æg
1 rød chili
200 g fuldkornshvedemel
Ca. 550 g hvedemel
1 æg
1 dl yoghurt
1 spsk olie
Oregano

DESUDEN
150 g cheddarost
1 tsk nigellafrø

Sådan gør du
Gæren opløses i vandet og sukker, salt, olie og æg kommes ved. Chilien hakkes fint og det hele piskes godt sammen. Fuldkornsmelet kommes i sammen med hovedparten af hvedemelet. Dejen æltes glat og smidig med den mængde mel der skal til – pas på ikke at komme for meget mel ved – så bliver dejen tør. Hæver tildækket med husholdningsfilm (holder på fugten) og et viskestykke (holder på varmen) et lunt sted en times tid.

Dejen deles nu i 16-20 stykker, alt efter hvor store de skal være. Hvert stykke rulles aflangt med kagerullen til en tykkelse på 1-1½ cm. Stykkerne fordels på 2 bageplader.

Æg, yoghurt og olie piskes sammen. Brødene pensles med rigelig æggemasse og drysses med oregano. Osten rives groft og fordeles på brødene. Nigellafrøene drysses ovenpå.

Bages ved 220 grader (varmluft) i 15-18 minutter. De skal være gyldne og gennembagte og osten skal have taget farve. Afkøles på rist.

Tips & Tricks
Brødene kan fryses så bag endelig rigeligt. Frys dem i portionspakker og tag dem ud af fryseren om morgenen – så skal de blot lunes om aftenen.