Denne grønkålssalat er et super vitamintilskud i vintersæsonen: Grønkål bugner af vitaminer og anses for at være en af de sundeste vintergrøntsager overhovedet – og citrusfrugterne giver et velkomment tilskud af C-vitamin. De ristede valnøddekerner giver lidt at tygge på – og et strejf af bitterhed.

 

4 personer

 

Du skal bruge
50 g valnødder
3 håndfulde fintsnittet grønkål
1 blodgrape
1 appelsin
1 æble

DRESSING
1 tsk sherryeddike
1 tsk akaciehonning
Lidt peber

Sådan gør du
Nødderne hakkes groft og ristes på en pande. Hældes på en tallerken og sættes til afkøling. Grønkålen kommes i en skål.

Grape og appelsin skæres i filletter der halveres – se hvordan her. Æblet skæres i tern og al frugten vendes med grønkålen. De 2 ’tomme’ grape- og appelsinfrugter presses ud over grønkålen, således at al saften kommer med. Vend godt rundt, så æblet dækkes af citrussaft, og dermed ikke så nemt bliver mørkt. Ingredienserne til dressingen piskes sammen og smages til.

Lige inden servering vendes dressingen og de ristede nødder i salaten. Lad være med at hælde nødderne ned til salaten – tag dem med hænderne, så de små (og ofte brændte) stykker samt tomme nøddeskaller ikke kommer med