Der findes tusindvis af opskrifter på hjemmebagt knækbrød med masser af kerner – her er min!

 

2 plader fulde

 

Du skal bruge
1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
3½ dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
1 dl neutral olie
2 dl vand

Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Kom olie og vand i, og saml dejen. Del dejen i to dele og rul den ene del ud mellem 2 stykker bagepapir. Arranger dejen så den bliver nogenlunde firkantet – du kan skære lidt fra et sted og lægge det til et andet. Rul så tyndt du kan – græskarkernerne bestemmer tykkelsen på knækbrødet. Fjern det øverste bagepapir og skær gennem dejen, til den størrelse knækbrød du ønsker, jeg synes at 4 x 4 passer godt. Gentag med den anden halvdel af dejen. Læg de 2 stykker bagepapir med dej på 2 bageplader, og bag knækbrødene i 15-20 minutter, til de er gyldne.

Der er ret kort mellem underbagte, dejagtige knækbrød, og overbagte, brændte stykker, så hold lidt øje og vend evt. bagepladen undervejs, hvis din ovn ikke varmer helt jævnt. Lad knækbrødene køle af på en rist og bræk dem forsigtigt i stykker, når de er blevet helt kolde.

Opbevar knækbrødene i en tætsluttende dåse – de kan holde sig en uge eller mere, men er bedst de første 2-3 dage.

Tips & Tricks
Knækbrødene kan bages uden hvedemel – skift hvedemelet ud med yderligere 1 dl havregryn og 2½ dl fuldkornsspelt.