Jeg har faktisk to opskrifter på ratatouille, men det er et godt stykke tid siden jeg lavede den oprindelige, mere omstændige af slagsen. Måske er tiden løbet lidt fra den? Den var god – men denne er vel egentlig et nip bedre. Råvarerne træder tydeligt frem, og så er denne ratatouille en smule sur-sødlig, hvilket klæder grøntsagerne godt. Chilien giver retten lidt kick, uden at den er decideret stærk. Smag til med lidt ekstra chili, hvis du ønsker ekstra styrke. Spises til alt det, du ellers ville spise ratatouille til – hos og er det primært fisk der akkompagnerer.

4-5 personer

 

Du skal bruge
1 squash
1 stor rød peber (eller to mindre)
1 medium løg
3 fed hvidløg
1 rød chili (kassér evt. den øverste 1/4 af chilien – det er den stærkeste del)
500 g små tomater, gerne forskellige farver
1 spsk olivenolie
1 spsk æblecidereddike eller anden ikke for syrlig eddike
1-2 tsk sukker
Salt, peber
Eventuelt lidt chilipulver eller flager for ekstra styrke

Sådan gør du
Først ordnes grøntsagerne: Skær squash og rød peber i 1 x 1 cm tern. Hold dem adskilt i hver sin bunke. Skær løget i 2 mm tynde både og læg dem sammen med squash ternene. Befri chilien for kerner og hak den fint. Hak ligeledes hvidløg fint. Skær tomaterne i halve eller kvarte, alt efter størrelse.

Varm en wok eller en pande max op. Ratatouillen skal i højere grad lynsteges, end den skal koge, så en lille dyb gryde fungerer ikke. Kom olien i wok’en og steg squash og løg ved max varme i 3-4 minutter. Vend dem grundigt med jævne mellemrum. Kom chili, hvidløg og rød peber i wok’en og steg yderligere 2 minutter mens du til stadighed vender grøntsagerne. Kom tomaterne i wok’en sammen med eddike og sukker. Krydr yderligere med salt og lidt peber. Vend rundt 2 minutter mere, til tomaterne begynder at smatte let. Smag til: Ratatouillen skal være let syrlig-sød. Juster eventuelt styrken med lidt ekstra chilipulver.

Serveres til al slags fisk, grillmad eller blot en god bøf.