Ikke så meget fis – god, klassisk suppe som vi alle kender den. Blomkålen tilfører kartoffelsuppe en lethed som porrer ikke formår (selvom det også smager dejligt) uden at suppen på nogen måde kommer til at smage af kål.

 

4-5 personer

 

Du skal bruge
2 mellemstore løg
1 lille blomkålshoved, ca. 500 g
4 store kartofler, ca. 500 g
2 spsk olie
1½ liter hønse- eller grøntsagsfond
1-1½ dl piskefløde
½ tsk karry
Peber, måske lidt salt

Sådan gør du
Skær løgene i store tern. Del blomkålen i mindre buketter. Skær stokken i tynde skiver (skræl evt. hvis den er meget grov) – den er fin til suppe. Gem evt. overskydende blomkålsbuketter til en salat en anden dag. Skræl kartoflerne, halvér dem og skær dem i tynde skiver.

Sæt en gryde over på medium varme, kom olien i og sautér løgene et par minutter. Kom blomkål og kartofler ved og sautér et par minutter mere. Vend rundt i grøntsagerne ofte, så de ikke brænder på. Kom fonden ved – hønfond giver mest smag og dybde, men brug gerne grøntsagsfond hvis retten skal være vegetarisk. Læg låg på og lad grøntsagerne simre 30-40 minutter til alt er helt mørt.

Tag 2-3 dl væde fra inden suppen blendes – det kan du justere konsistensen med senere. Blend hele balladen til suppen er fin cremet. Kom tilbage i gryden og tilsæt piskefløde. Varm suppen op og justér evt. konsistens hvis du ønsker en tyndere suppe. Smag til med peber, evt. lidt mere bouillon for en dybere smag og måske lidt salt til sidst.

Servér med sprødstegt bacon og måske grillede ostebrød.