Lady og Vagabonden classic – men stadig aktuel på spisebordet.

 

6 personer

 

Du skal bruge

KØDBOLLER
½ dl rasp
½ dl grøntsagsbouillon
250 g hakket oksekød
250 g hakket svinekød
1 fed hvidløg
1 spsk revet løg
2 spsk revet parmesanost
1 tsk tørret oregano
1 knsp sød chilipulver
1 tsk salt
1/4 tsk peber

DESUDEN
Ca. ½ liter god tomatsovs, fx ½ portion af denne

TILBEHØR
Spaghetti, revet parmesan

Sådan gør du

KØDBOLLER
Rasp og grøntsagsbouillon kommes i en rummelig skål og blandes. Lad det gerne stå 5 minutter, så raspen kan suge væden. Kom det hakkede kød i, riv løg og hvidløg i også og tilsæt krydderier. Ælt alt godt sammen, det er nemmest med hænderne. Farsen skal hænge godt sammen. Lad den hvile 20-30 minutter og form derefter små kødboller (ikke større end en valnød). Jo mindre de er – jo lækrere er de. Læg kødbollerne på et fad efterhånden som du former dem.

DERNÆST
Mens farsen hviler laver du tomatsovsen, eller varmer blot den færdige sovs.

Når kødbollerne har hvilet sætter du vand over i en gryde, salter det godt og bringer det i kog. Kog kødbollerne ét lag af gangen – kogevandet skal blot simre, ikke bulderkoge. Kødbollerne er færdige når de føles faste (skær evt. en igennem og tjek at den er gennem-tilberedt).

Kom de færdige kødboller i tomatsovsen, smag det hele til og servér med spaghetti og revet parmesan.