Måske mere brød end kage – når man lige ser bort fra mængden af sukker… bagt med mørk muscovadosukker og hvidtøl. Skær den i skiver når den er kølet helt af og smør skiverne med koldt smør. Kagen holder min. en uge i brødkassen men bliver som regel spist længe før.

 

15-20 skiver

 

Du skal bruge
425 g hvedemel
250 g mørk muscovadosukker
4 tsk kanel
3 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk stødt allehånde
1½ tsk natron
33 cl mørk hvidtøl
½ dl mørk sirup

Sådan gør du
Tænd ovnen på 175 grader, ikke varmluft.
Kom alle tørre ingredienser i en skål og nuldr muscovadosukkeret ud i melet. Der må gerne være små klumper tilbage, de karamelliserer som små bomber i kagen. Rør øl og sirup i og rør til dejen er jævn og homogen.

Fór en 1½ liter sandkageform med vådt bagepapir. Fordel dejen heri (du kan også bruge en 1 liters form og så bage 6 små muffins ved siden af) og bag kagen til den er netop gennembagt – det tager mellem 50 og 70 minutter (muffins kun en halv times tid).

Tag kagen ud og lad den køle i formen på en bagerist et kvarters tid. Tag den ud af formen og lad den køle helt af.

Servér kagen skåret i skiver med koldt smør til og en god kop kaffe.