Denne meget enkle dessert udviklede jeg til et FOF hold, der skulle lave gæstemad på deres sidste undervisningsaften. Hovedattraktionen var  gullash med cremet kartoffelmos – men jeg synes at aftenen skulle have et sødt punktum. Et lille, let et af slagsen (efter gullash og kartoffelmos er det så som så, hvad man kan konsumere) som ikke måtte tage for meget af deres tid. Det blev til disse marinerede druer der i al sin enkelhed kan stå distancen til det meste gæstemad.

 

6 personer (eller 8 hvis det blot skal være en lille afsluttende bemærkning)

 

Du skal bruge
24 makroner (ca. 100 g)
200 g grønne druer
200 g røde druer
1 dl hvid dessertvin
2 tsk vanilje ekstrakt
40 g mørk chokolade, ca. 70%

DESUDEN
3 dl piskefløde
1 spsk vaniljeekstrakt

Sådan gør du
Find 6 pæne glas frem som desserten kan serveres i og knus 4 makroner ned i hvert glas. Halvér druerne på langs og kom dem i en skål. Hæld dessertvinen over og kom vaniljeekstrakten i. Vend det forsigtigt rundt og stil til side. Hak chokoladen groft og stil også den til side.

Fordel druerne i de 6 glas og fordel også vinen der ligger tilbage i skålen i glassene. Stil glassene til side til desserten skal serveres. De kan sagtens stå i nogle timer med et klæde eller film over.

Lige inden servering piskes fløden til blødt skum sammen med vaniljeekstrakten. Fordel flødeskummet i de 6 glas, pas på ikke at svine kanten af glassene. Fordel den hakkede chokolade over og servér.

Tips & Tricks
Hvis ikke du har vaniljeekstrakt, så køb en rigtig god vaniljestang, skrab kornene ud og mas dem med en smule sukker i stedet. ½ vaniljestang af god kvalitet rækker fint til denne portion.