Endnu en opskrift med auberginer – min nye legekammerat i det salte køkken.

 

4 personer

 

Du skal bruge
4 små auberginer (køb dem i løs vægt hos etniske grønthandlere) – eller 2 i almindelig størrelse
4 spsk olivenolie
1 lille fed hvidløg
Salt peber
150 g solmodne tomater
½ rød chili
1 lille dusk persille
125 g mozzarella
1 spsk olivenolie
Salt, peber
½ citron eller i spsk citronsaft

Sådan gør du
Auberginerne halveres – lad blomst og stilk sidde på. Skærefladen gnubbes med hvidløg, pensles med olivenolie og krydres godt med salt og peber. Lægges i et smurt, ildfast fad med skærefladen opad, og bages ved 200 grader i ca. 45 minutter til de er helt møre og brune på toppen.

Mens auberginerne bager, skæres tomaterne i tern, chili og persille hakkes fint og mozzarellaen plukkes i mindre stykker. Det hele vendes sammen med olie og krydres med salt og peber. Når auberginerne er møre, tages de ud af ovnen, citronsaften presses ud over, og tomatfyldet fordeles ovenpå auberginerne. Ovnen sættes på grill og auberginerne grilles til de er mørke og osten er smeltet godt.