Müsli kommer i 1000 varianter – også dem jeg laver, som oftest er en samling valsede kerner, nødder og frø, og så noget sukker eller honning til at søde hele herligheden med. Jeg vil gerne slå et slag for valsede rugkerner som jeg faktisk altid kommer i min müsliblanding. De er sunde som bare pokker og så smager de dejlig nøddeagtige, ikke helt ulig ristet rugbrød. Brug dem evt. som drys alene som i opskriften på honningristede rugflager.
Ca. 500 g.
Du skal bruge
25 g smør
150 g rugflager
100 g havregryn
100 g sukker + en ekstra spsk
75 g solsikkefrø
50 g mandler, grofthakkede
Et par nip salt
Sådan gør du
Sæt en rummelig pande over på medium varme og smelt smørret heri. Kom rugflager og havregryn på og rist dem et par minutter til de begynder at tage farve. Vend rundt i flagerne hele tiden med et par træspatler. Kom sukkeret ved og rist videre nogle minutter til sukkeret er smeltet og har karamelliseret flagerne – man kan se at müslien begynder at skinne let. Hæld de ristede flager ud på et stykke bagepapir og bred müslien ud til afkøling.
Sæt panden over varmen igen og kom solsikkefrø og mandler på (denne gang uden smør). Rist til solsikkekernerne er gyldne mens du igen vender rundt hele tiden. Kom den sidste spsk sukker på sammen med saltet og rist videre til sukkeret er smeltet og har karamelliseret – det sker som regel ret hurtigt. Vend rundt i det en sidste gang og hæld kerner og mandler over til resten af müslien. Lad det køle helt af og kom i et glas eller på dåse.
Spises på yoghurt, ymer eller havregrød. Også god på is eller som topping på en kage.