Den originale Quiche Lorraine er faktisk uden ost – blot bacon og æggemasse. Men … når nu ost klæder tærten så godt, så skal den altså have lov til at komme med. Denne tærte er en kulhydrats-galoperende sag og meget langt fra klidmoster-tærter med fuldkorns spelt og quinoa, så spis med måde – men nyd den når du gør det – den er ret lækker! Servér tærten med en enkel salat med sennepsdressing til – så balancerer  sundhedsbudgettet lidt bedre – og smagsnuancerne perfekt.

Og når du nu alligevel er igang med at lave mørdej, så lav en dobbelt portion og stik den ene halvdel i en pose og i fryseren – så er der nem tærte en anden dag.

 

 1 tærte – 6 portioner

 

Du skal bruge
DEJ TIL 2 TÆRTER
500 g hvedemel
½ tsk fint salt
250 g smør
2 store æg

FYLD
300 g god bacon
3 æg
1½ dl creme fraiche
1½ dl piskefløde
50 g revet emmentaler
salt, peber

Sådan gør du
DEJ
Hvedemel og salt blandes i en rummelig skål. Æggene piskes let sammen i en anden skål. Smørret skæres i tern og kommes ned til melet. Nu nuldres smørret ind i melet med begge hænder, til alle smørklumper er nuldret godt ud i dejen – det skal nærmest ligne fintrevet ost. Æggene kommes ved og dejen samles hurtigt. Jo mere findelt smørret er i melet, inden du kommer æg i – jo mindre behøver du at ælte dejen. Og jo mindre du ælter dejen – jo mere flaget og porøs bliver den. Så snart den er sammenhængende, deles den i to og den ene halvdel fryses ned. Den anden halvdel pakkes ind i film og lægges på køl i min. et par timer – eller til dagen efter.

FYLD
Baconen skæres i 3-4 mm tynde skiver og dernæst i tern. Den ristes på panden i en smule olivenolie ved god varme, til den er stegt men endnu ikke helt sprød. Fedtet hældes fra (gem det til en anden god gang – fx til at stege frikadeller i) og baconen sættes til side. Æg, creme fraiche, piskefløde og emmentaler piskes sammen i en skål og krydres med salt og peber.

Tænd ovnen på 200 grader. Dejen tages ud af køleskabet og rulles ud i diameter på størrelse med tærtefadet + 5 cm ekstra til kant. Den kan godt være hård til at starte med – bank den evt. med kagerullen, til den er til at have med at gøre. Brug så lidt mel som muligt under udrulning. Tærtefadet smøres med smør og meles – husk kanten. Den overskydende mel bankes af hen over vasken. Dejen lægges i tærtefadet og trykkes godt fast – især langs kanten. Den overskydende dej skæres af og bunden prikkes med en gaffel eller lign. Bages ca. 15 minutter til den er netop gennembagt men stadig lys.

Baconen fordeles på den forbagte bund og æggemassen hældes ud over. Tærten bages færdig ved 200 grader i ca. 25 minutter, eller til den er gylden på toppen.

Serveres med en enkel salat, fx romaine, avocado i skiver og forårsløg, samt sennepsdresssing lavet af 1 del honning-dijon sennep og 2 dele olivenolie, krydret med salt og peber.