Når du bruger appelsinbåde i desserter og salater, er det mest delikat at den hvide hinde – lamellerne – er fjernet, så man kun spiser det lækre, søde appelsinkød. Du skal bruge en skarp kniv – ellers maser du saften ud af appelsinerne.

 

Nok til 4-6 personer i salat eller dessert

 

Du skal bruge
4 appelsiner
En skarp kniv

Sådan gør du
Skær top og bund af appelsinen med en skarp kniv. Skær derefter skrællen af hele vejen rundt ved at lade kniven følge appelsinens runding fra top til bund. Skær nu ind mellem lamellerne på appelsinen, så tæt på lamellen som du kan komme, således at det lækre frugtkød skæres fri som en lille båd. Fortsæt hele vejen rundt, indtil appelsinen er “tom”.

Brug lamellerne til salat, desserter eller ovenpå yoghurten. Brug endelig også saften fra appelsinen, dels ved forsigtigt at hælde saften fra spækbrættet ned i en skål, dels ved at knuge de “tomme” appelsiner, så saften presses ud. Saften kan du drikke, bruge i en salatdressing, fryse den eller koge en vidunderlig sirup af den med lige dele saft og rørsukker. Lad saft og sukker koge til det danner store, gyldne bobler – måske 10 minutters tid. Spis siruppen på pandekager, is eller morgenmad.