Dette er en rigtig ‘torsdagsret’: En af de retter som man laver når man er træt og flad, glæder sig til weekenden – og alligevel gerne vil have noget godt i skrutten. Den gule, thailandske karry har en særegen smag der er meget forskellig fra den indiske karry: Mere aromatisk og på én gang stærkere og mere sødmefuld. Den gule karry købes som karrypasta på glas.

 

4 personer

 

Du skal bruge
1 ds kokosmælk
1½-2 spsk gul karrypulver
1 tsk rød karry (kan udelades men giver lidt mere styrke og kant til retten)
1-2 tsk grøntsagsboullion
125 g frisk spinat
600 g torskefilet
Salt, peber

TILBEHØR
Ris

Sådan gør du
Ovnen tændes på 200 grader. Risene sættes over.

Kokosmælken kommes i en gryde og det gule karrypulver, grøntsagsbouillon og evt. den røde karrypasta kommes ved. Sovsen koges op og smages til lidt salt og peber, måske lidt mere karrypulver og -pasta hvis den skal være stærkere. Den skal være til den stærke side, da både spinat og fisk trækker lidt af styrken ud af sovsen.

Spinatbladene skylles og kommes i sovsen. Sovsen simrer yderligere 5 minutter, til spinatbladene er faldet sammen. Fisken lægges i et enkelt lag i et ildfast fad og krydres med salt og peber. Karrysovsen hældes over. Fadet sættes i ovnen (uden låg) i 15 minutter.

Serveres med basmatiris.

Tips & Tricks
Retten kan laves med både rød, gul og grøn karrypasta, og desuden med ren karrypulver – det kommer an på hvilket humør man er i og hvor stærk den må være. Der er stor forskel på kvaliteten af de karrypastaer man kan købe i supermarkedet og min tommelfingerregel er at man skal købe færdiglavede karrypasta i asiatiske supermarkeder. Selv bruger jeg færdiglavet rød karrypasta, men laver den gule og den grønne selv.

 

Skriv en kommentar!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *