Jeg kan godt lide julen – der er noget fundamentalt ved den; traditionerne som sætter en uforudsigelig og mildest talt lidet charmerende verden på hold for en stund. Små pauser i hverdagen hvor vi tænder lys, er sammen, går på visitter og spiser småkager, vafler, æbleskiver og hjemmelavet konfekt.
Især småkagerne er min guilty pleasure op til jul, og et par af dem skal laves i god tid, så småkagen udvikler smag og krydderierne “finder hinanden” mens dejen stå på køl, og venter på at blive til tynde, sprøde små mirakler.
Her er to opskrifter som begge har godt af at hvile nogle dage i køleskabet inden de bliver bagt. Du kan også smække dejen sammen samme dag som du bager – det er stadig vidunderlige småkager. Men hvis du – ligesom jeg – kan lide at smøre julen tyndt ud over december – så start her, med tynde, sprøde ingefærsmåkager og lige så tynde og sprøde brunkager!
Jeg opbevarer blot dejen i køleskabet, og bager et par plader ad gangen.