Min datter, Agnes Sofie, lavede en formidabel bachelor-middag da hun fik sin bachelor i psykologi og en del af forretten var bruchetta med hjemmelavet stracciatella. Det er så supernemt at lave og det smager virkelig godt – men det geniale er faktisk sammensætningen af den fede, cremede ost, og de søde bagte tomater. Her er til 5-6 personer som et lille tilbehør til tapas eller måske 4 stykker ristet surdejsbrød, som en italiensk forret.

 

4-6 personer

 

Du skal bruge
2 mozzarellaoste á 125 g
1,4 dl piskefløde
lidt salt

250 g små tomater på stilk
1 spsk olivenolie
salt, peber

DESUDEN
friskkværnet peber

Sådan gør du
Riv mozzarellaen i fine strimler / små stykker og kom dem i en skål. Hæld piskefløde ved og vend godt sammen. Lad blandingen stå et par timer eller gerne til dagen efter, og vend lidt rundt i den undervejs.

1-2 timer inden servering: Tænd ovnen på 200 grader. Vend forsigtigt tomaterne i olie, krydr dem med salt og peber og bag dem i 20-25 minutter, til de er bristet men stadig runde. Tag dem ud og køl dem ned til stuetemperatur.

Anretning: Mos evt. lidt af stracciatellaen op af skålens sider, hvis den ikke er cremet nok. Smag til med lidt salt – hellere for lidt end for meget. Kom stracciatellaen på et fad eller i en flad skål, anret tomaterne ovenpå og dryp evt. med lidt af den saft der ligger i bunden af tomatfadet. Servér med et godt brød til.