Den her er en af de bedre! Med 3 børn i huset, står den jævnligt på tortillas – som regel de her lidt sure, gummiagtige fladbrød som aldrig kommer til at smage særlig godt. Så jeg fik lyst til at lave en velsmagende tortilla i LCHF-variant, hvor tortillaen er skiftet ud med en tynd omelet. DET virker – på sundhed og smag. Mandlerne er geniale at tygge på og wasabi dressingen binder det hele sammen med en skarphed, der fungerer godt med den fede avocado og den proteinheftige wrap.

 

4 personer / 8-9 wraps

 

Du skal bruge
SOYAMANDLER
1 tsk olie
100 g mandler
1 spsk salt soya

WASABI DRESSING
½ dl mayonaise
1 tsk wasabipulver
1 dl creme fraice
lidt salt

WRAPS
10 æg
1 lille håndfuld hakkede, friske koriander
½ tsk salt, peber
lidt olie til bagning

DESUDEN
500 g kyllinge brystfilet
salt, peber
½ tsk sød chili
2 avocado
1 skvæt citronsaft
4.-5 forårsløg
½ rød peber
1 hjertesalat

Sådan gør du
SOYAMANDLER
En pande varmes op og olien kommes på. Mandlerne kommes på panden, og vendes godt rundt i olien. De ristes ved god varme, til de har taget lidt farve – ryst panden jævnligt så de ikke brænder på. Når mandlerne er ristet godt igennem, tages panden af varmen og soyaen hældes på. Ryst nu mandlerne hurtigt rundt i soyaen, og hæld dem derefter over på en tallerken eller et fad, så de kan køle helt af.

WASABI DRESSING
Wasabipulveret røres ud i mayonaisen. Når den er klumpfri, røres creme fraice i. Smag til med salt.

WRAPS
Slå æggene ud i en skål og pulsblend dem kort med en stavblender. Dette er ikke nødvendigt, men det slår æggehviden lidt i stykker, så æggemassen er meget nemmere at dosere, når du skal bage wrap’sene. Vend de friske koriander i æggemassen og krydr med salt og peber. Varm en pande op på fuldt blus. Kom lidt olie på panden, og hæld ca. ½ dl æggemasse på. Vend panden rundt, så æggemassen fordeles på hele panden i et tyndt lag – ligesom når du bager pandekager. Kommer der et par huller, så tilføjer du blot lidt æggemasse dér. Bag wrap’sene lysebrune på begge sider og læg dem på en tallerken efterhånden som de bliver færdige. Dæk wrap’sene til og hold dem lune i ovnen.

Skær kyllingen ud i lange, tynde strimler, og steg strimlerne på panden i lidt olie. Krydr med salt, peber og sød chil, og tag dem af varmen. Skær avocadoen i tynde både og forårsløg og rød peber i tynde strimler. Skær bunden og evt. det øverste af toppen af hjertesalaten, og del den i hele blade. Arrangér grøntsagerne på et fad og dryp avocadoen med lidt citronsaft, så den ikke bliver mørk.

Servér som saml-selv kit ved bordet med grøntsager, lidt kylling, lidt mandler og dressing i hver wrap.

Tips & Tricks
Soyamandlerne kan holde sig i uge- måske månedsvis, så lav gerne en større portion. Spises som snack eller ovenpå salat.

Wasabipulver fås hos asiatiske købmænd – sørg for at pulveret faktisk er lavet på wasabi, og ikke peberrod, som man sagtens kan risikere (taler af erfaring!)