Denne pastaret er nem, den er hurtig og den smager rigtig godt. Idéen har vi fra Bjarne og Marianne – vores gode mad-nørd-venner på Østerbro… Tak for den!

 

4 personer

 

Du skal bruge
1 mellemstort løg
1 spsk olivenolie
peber
2½ dl hvidvin
½ grøntsagsbouillon terning
1 skive citron
2½ dl piskefløde
200 g røget laks i skiver
et nip sukker, evt lidt salt

DESUDEN
500 g frisk pasta – gerne linguine (smal, flad pasta)

Sådan gør du
Løget hakkes temmelig fint. Olien varmes i en stor pande og løgene steges i olien ved svag varme et par minutter til de er klare. Hvidvin og bouillonterning kommes ved og sovsen småsimrer i 8-10 minutter til den er svundet til det halve. Krydres med peber. Piskefløde og citronskiven kommes ved og sovsen reduceres igen til den halve mængde. Citronskiven fiskes dog op efter et par minutter og kasseres.

Vandet til pastaen sættes over.

Imens sovsen tilberedes, skæres laksen i tern på ca 2×2 cm. Når sovsen er reduceret kommes 3/4 af laksen i og sovsen simrer et par minutter. Hele herligheden smages til med peber, lidt sukker og evt. en smule salt (laksen er salt i sig selv). Spæd evt. med lidt vand, hvis sovsen er blevet for tyk. Pastaen koges som anvist på pakken. De sidste laksetern vendes i sovsen lige før servering.

Vandet hældes fra og pastaen anrettes i et stort fad. Sovsen kommes over pastaen, der serveres med det samme.