Hvis du kender bare en lille smule til mig og mine madvaner, så ved du også at jeg ikke laver sund mad med mindre det samtidig er yderst velsmagende. Denne Croque Madame er ingen undtagelse: Den er noget sundere end den almindelige hvedebrøds-croque – og den smager SÅ meget bedre :).
4 stk / 2 personer
Du skal bruge
4 stykker seranoskinke
250 g frisk spinat
En sjat piskefløde (kan udelades)
4 friske æg
1 tsk eddike
4 stykker groft rugbrød
En rest hollandaisesovs
Lidt olivenolie til stegning
Salt, peber
Sådan gør du
Sæt en gryde med vand over til de pocherede æg. Salt vandet og hæld gerne en sjat eddike i – det hjælper med at samle hviden omkring æggeblommen.
Steg seranoskinken sprød på en pande i lidt olivenolie, og læg skinken til afdrypning på et stykke køkkenrulle. Steg derefter spinaten i det overskydende fedt, til det falder lidt sammen. Krydr med salt og peber og hæld evt. en sjat piskefløde på. Når spinaten er klasket sammen, hældes den i en skål og holdes lun. Rist rugbrødet.
Pocher æggene. Det nemmeste er at slå æggene ud i hver sin lille skål, og så hælde dem forsigtigt ned i vandet når det simrer. Lav en hvirvel i vandet lige inden du dumper æggene i – det hjælper også til at samle hviden. Pocher æggene i simrevandet i 2-2½ minut til hviden er stivnet men blommen stadig er blød. Tag æggene forsigtigt op og læg dem på en tallerken. Lun hollandaisesovsen.
ANRETNING
Læg rugbrødet på 2 tallerkener. Fordel spinaten på rugbrødet, dernæst en skive skinke på hver, et pocheret æg og top med en skefuld hollandaisesovs. Krydr med salt på peber og servér straks.