En simpel græsk salat – der er ikke noget fancy over den men dilden tilfører noget friskt og anderledes. Brug god olie og eddike til salaten.
Ca. 4 personer
Du skal bruge
SALAT
250 g små, gode tomater
½ agurk
1 lille rød peberfrugt
1 lille rødløg
1 håndfuld sorte oliven
1 håndfuld bredbladet persille
½ bundt frisk dild
50-75 g fetaost
1 tsk tørret oregano
DRESSING
1 spsk sherryeddike
3 spsk olivenolie
salt, peber
Sådan gør du
Tomaterne skæres over på ‘maven’. Agurken skrælles og flækkes på langs. Kernerne skrabes ud med en teske og kasseres og agurken skæres i 3 mm skiver. Peberfrugten flækkes, kernerne fjernes og stykkerne skæres i 3 mm skiver.
Rødløget skæres over og stykkerne skæres i meget tynde skiver – enten på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Persille og dild hakkes fint. Ingredienserne til dressingen piskes sammen og blandes med tomater, agurk, peberfrugt og rødløg. Fetaosten smuldres ovenpå eller lægges i tynde skiver. Salaten drysses med oregano. Trækker et par timer inden servering.
Tips & Tricks
Der er meget stor forskel på kvaliteten af feta og jeg vil til hver en tid anbefale den fede fra de etniske grønthandlere. Mange forhandler feta i 400 grams runde dåser – 60% smager bedst. Den kan holde sig i lagen i ugevis efter du har åbnet dåsen, så køb den endelig, frem for en lille tør gnalling fra supermarkedet.