Mange asiatiske retter har brug for en ‘dyppelse’ – en lille dip eller sovs som man kan dyppe sine forårsruller eller dumplings i – eller hælde over sin pokebowl.  Her kommer min ynglings til det hele. For mig har forelskelsen i denne dip været en ordentlig hoisinsovs som udgangspunkt: Blød og cremet, sød og med lidt salte undertoner og uden en for fremtrædende fermenteret bønne-smag. De fås i mange kvaliteter – spørg efter den bedste i dit nærmeste asiatiske supermaked – de ved som regel hvad der er godt.

 

Nok til 3-4 personer

 

Du skal bruge
1 dl hoisinsovs
1 spsk acaciehonning
1 tsk sriracha chilisovs
1-2 spsk kogende vand

Sådan gør du
Hoisin sovs røres med honning og det kogende vand røres i. Dippen smages til med lidt hot chilisovs, måske ½-1 tsk. Den skal have en fyldig smag med et hint af stærk chili. Fortynd med yderligere lidt vand hvis du ønsker en tyndere dip.