Jeg kender ikke ret mange mennesker der ikke bliver lidt bløde i blikket, når de smager en rigtig god honningkage. Da børnene var små købte jeg honninghjerter hos bageren – dem med chokoladeovertræk og et glansbillede på. Julius bliver stadig glad, når julen nærmer sig og jeg kommer hjem med ét til ham (og jeg skal da ikke afvise at jeg – muligvis – købte to og spiste det ene på vej hjem i bilen)… De lidt større sjæle vil gerne have smørcreme og lidt syrlig abrikosmarmelade ind i kagen – men stadig med chokolade på toppen.

Denne honningkage er lige som den skal være; luftig krumme, masser af honning, smæk på krydderierne – og så en smørcreme med citron for at løfte det tunge lidt. Overtrækket er mørk chokolade brudt med lidt fløde, så det ikke knækker når du skærer kagen.

 

20-24 stykker

 

Du skal bruge
KAGE
500 g honning
½ dl kogende vand
1 spsk instant kaffe
5 æg, str. L
250 g lys muscovadosukker (brun farin kan bruges)
600 g hvedemel
3 tsk bagepulver
1 tsk stødt nelliker
2 tsk stødt ingefær
2 tsk stødt kardemomme
2 tsk stødt kanel

SMØRCREME
400 g smør
400 g flormelis
½ dl citronsaft
Fintrevet skal af 1 citron

CHOKOLADEOVERTRÆK
300 g mørk chokolade
2½ dl piskefløde (Sisse: Mindre, da?)

DESUDEN
400 g abrikosmarmelade uden store frugtstykker

Sådan gør du
MIN. 2 DAGE FØR – KAGER
Ovnen tændes på 170 grader, ikke varmluft. Honningen sættes i et varmt vandbad, så den bliver flydende. Instant kaffen opløses i kogende vand og sættes til side. Mel, bagepulver og krydderier sigtes i en skål, eller de blandes blot i skålen og piskes igennem med et piskeris, så evt. klumper opløses og blandingen bliver luftig.

Æg og muscovadosukker kommes i en større skål og piskes længe og grundigt med el-pisker eller på maskine. Pisk til æggemassen er tyk, sej og blank, ca. xx minutter. Derefter hældes honningen langsomt i under fortsat piskning. Den let afkølede kaffe hældes ligeledes i under piskning.

Tag skålen af maskinen og vend forsigtigt mel med krydderier i æggemassen med en dejskraber ad et par omgange. Hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir og bag kagen i ca. xx minutter, til den er gennembagt. Lad kagen køle af på en bagerist. Skær den i to kager på hver 15 x 40 cm. Pak kagerne ind i film og stil dem på køl til dagen efter.

MIN. DAGEN FØR – SMØRCREME
Skær smørret i tern og kom det i en skål. Pisk det igennem med el-pisker eller på maskine med dejkrogen, til det er blødt og luftigt. Kom flormelis i lidt ad gangen så smørret kan nå at optage sukkeret. Pisk til cremen er hvid og luftig. Kom den revne citronskal i samt det meste af citronsaften. Smag cremen til med mere citronsaft hvis du synes den trænger til mere syrlighed. Sæt cremen til side.

CHOKOLADEOVERTRÆK
Hak chokoladen groft og kom den i en skål. Varm piskefløden op til lige under kogepunktet og hæld det over chokoladen. Rør med en spatel til chokoladen er smeltet. Stil til side, til overtrækket er køligt og er begyndt at tykne.

SAMMENLÆGNING
Flæk den ene kage og smør bunden af kagen med halvdelen af abrikosmarmeladen. Hvis der er mange frugtstykker i, kan den blendes lidt, men den skal ikke blendes luftig. Smør den anden halvdel af kagen med halvdelen af smørcremen og læg kagen sammen. Pres den let sammen. Fordel halvdelen af chokoladeovertrækket ovenpå kagen og smør det ud i et jævnt og ikke for tykt lag. Lad overtrækket sætte sig og skær derefter kanterne på kagen pænt til. Sæt kagen på køl 1-2 dage inden servering.

Den anden kage laves på samme måde, eller kagen gemmes på køl i op til 4 uger. Hvis den gemmes, så frys smørcreme og chokoladeovertræk ned. Dagen før kagen skal bruges, lægges smørcremen til optøning i køleskabet. Overtrækket smeltes forsigtigt i mikroovn eller i vandbad, inden det smøres over kagen.

 

10 Comments

  1. http://tinyurl.com/ 3. september 2021 at 12:34

    Heya i am for the first time here. I came across this board and I
    find It really useful & it helped me out much.

    I hope to give something back and aid others like you helped me.

    Reply
  2. darken 4. september 2021 at 01:12

    Amazіng issues here. I’m very satisfied to look your article.
    Thanks a ⅼot аnd I’m taking a look forwaгd
    to touch you. Will you kindly droρ mе a mail?

    Reply
  3. bitly.com 5. september 2021 at 17:23

    It’s actually a great and useful piece of information. I’m happy that
    you simply shared this helpful info with us.
    Please stay us informed like this. Thanks for sharing.

    Reply
  4. quest bars in 11. september 2021 at 17:52

    Aw, this was an incredibly nice post. Taking the time and actual effort to produce
    a really good article… but what can I say… I put things off a lot and
    never manage to get anything done. quest bars http://tinyurl.com/49u8p8w7 quest bars

    Reply
  5. www.iherb.com 12. september 2021 at 03:54

    Thank you for some other informative blog. Where else could I am getting
    that type of information written in such an ideal approach?
    I’ve a venture that I’m simply now operating on, and I’ve been on the glance out for such information.
    quest bars https://www.iherb.com/search?kw=quest%20bars quest bars

    Reply
  6. bitly.com 12. september 2021 at 12:31

    Excellent blog you have here.. It’s difficult to find quality writing
    like yours these days. I really appreciate
    individuals like you! Take care!! ps4 https://bitly.com/3nkdKIi ps4

    Reply
  7. http://bit.ly/ 13. september 2021 at 01:23

    I all the time used to study paragraph in news papers but now as I am a user of net thus
    from now I am using net for posts, thanks to web. scoliosis surgery https://0401mm.tumblr.com/ scoliosis surgery

    Reply
  8. http://j.mp/ 13. september 2021 at 01:47

    I was curious if you ever considered changing the structure of your site?
    Its very well written; I love what youve got to say. But
    maybe you could a little more in the way of content
    so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text
    for only having 1 or two pictures. Maybe you could
    space it out better? cheap flights http://1704milesapart.tumblr.com/ cheap flights

    Reply
  9. coub.com 14. september 2021 at 04:10

    I don’t know if it’s just me or if everyone else experiencing issues with your blog.
    It appears as though some of the text within your posts are running off the
    screen. Can somebody else please provide feedback and let me know if this is happening to them as well?
    This might be a issue with my internet browser because
    I’ve had this happen previously. Thanks scoliosis surgery https://coub.com/stories/962966-scoliosis-surgery scoliosis surgery

    Reply

Skriv en kommentar!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *