Rugflager er hele, valsede rugkerner. De er edder-sunde og smager rigtig godt. De kan bruges til mange ting – indtil videre har jeg brugt dem som müsli og til at komme i – og ovenpå – brød. De er noget mere rustikke i smagen end havregryn, hvilket er en god afveksling. Her er de ristet i honning til en sprød og velsmagende müsli.
Til 6 gange drys
Du skal bruge
100 g rugflager
15 g smør
3 spsk akaciehonning
Sådan gør du
En stor pande varmes godt op og rugflagerne kommes på og bredes ud. De ristes ved god varme et minut eller to. Skru ned til svag varme og kom smørret ved. Når smørret er smeltet, hældes honningen ud over og det hele vendes godt sammen. Rist flagerne i smør og honning i 6-8 minutter til flagerne er nøddebrune – vend rundt i blandingen ofte så de ikke brænder på. Hæld blandingen på bagepapir og bred den ud.
De honningristede rugflager opbevares i en lufttæt beholder.