En lille italiensk sag, ikke noget fancy, blot en god pastaret. Den er klassisk så det basker og skal laves af gode råvarer, men så er det også fornem mad på en dødsyg torsdag.

 

3-4 portioner

 

Du skal bruge
150 god bacon, fx Højers
1 tsk olie
1 lille løg
1 fed hvidløg
10 kviste frisk timian
1-2 nip chiliflager
1 dl hvidvin
4 dl rigtig god tomatsovs

DESUDEN
3-400 g linguine, tørret

Sådan gør du
Skær bacon i tern eller smalle strimler. Sæt en dyb stegepande over på middel varme, kom olien i og steg baconen i nogle minutter – den skal ikke steges sprød. Kom baconen i en lille skål men lad fedtet blive i panden. Mens baconen steger, hakkes løget mellemfint. Steg løgene i baconfedtet på lav varme til de er gyldne og bløde. Riv hvidløget fint og kom dem ved. Riv timianbladene af kvistene, kom dem ved sammen med chiliflager og lad det stege med et par minutter. Kom hvidvin på og lad retten simre til næsten al hvidvinen er kogt væk.

Sæt vand over til linguine og kog dem i rigeligt saltet vand til de er færdige.

Kom tomatsovs ned til løgene på og lad retten simre 10-15 minutter. Smag til med salt, peber, evt. lidt ekstra chili og måske lidt sukker til at balancere syren i tomatsovs og vin. Fortynd evt. med et par spsk. pastavand (husk at det er temmelig salt) eller evt. blot lidt postevand. Når linguinien er færdig, kommes den ved, det hele vandes rundt og retten serveres med revet parmesan.