Ras el ranout er et af de mest almindelige blandingskrydderier i Marokko. Det bruges til krydring af både kød, fisk og grøntsager, og spiller en væsentlig rolle i blandt andet Marokkos måske mest kendte ret – lammetagine. Du skal bruge en morter (og noget tålmodighed) eller en krydderikværn for at kværne krydderiblandingen helt fint. Jeg bruger en kaffemølle til at kværne krydderier (og bruger den så ikke til andet), og det virker perfekt. Det ser måske lidt voldsomt ud med alle disse krydderier, men de er billige at købe, og så længe de er hele, kan de holde i årevis.
Ca. 1. dl
Du skal bruge
1 tsk allehånde
1 lille hel muskatnød
2 tsk peberkorn
25 safrantråde
10 cm kanelstang
De sorte korn fra 50 kardemomme kapsler
1 spsk tørret hel ingefær (eller 2 tsk stødt)
2 tsk korianderfrø
1 tsk fennikelfrø
2 tsk groft salt
2 tsk gurkemeje
2 tsk sød chilipulver
Sådan gør du
Alle krydderier bortset fra dem der allerede er stødt kommes i en morter eller kværn, og stødes / kværnes til de er pulveriseret. De allerede stødte krydderier blandes i.
Opbevares tørt og mørkt – og ikke for længe. Blandingen bør bruges indenfor få uger, da krydderiblandingen ellers mister nogle af de fine smagsnuancer.