Da jeg i efteråret underviste i tapas fra Middelhavet kom jeg op med denne lille, undseelige salat – blot for at have en smule grønt til de noget bastante italienske tapas, jeg ellers havde på menuen den aften. Salaten er nem at lave, indeholder ikke ret mange ingredienser og så tager den under 10 minutter at smække sammen – inkl. at riste mandelflager.

Det med mandelflager er jeg blevet lidt hooked på, for de smager rigtig godt; stor ristet overflade der giver dem en intens nødde(mandel)smag som jeg ellers kun får når jeg langtidsrister hele mandler. Du kan opbevare de ristede flager i et glas med låg – og gerne i fryseren – så harsker de ikke så let.

 

2-3 personer

 

Du skal bruge
2-3 spsk mandelflager
1-2 håndfulde rucola (måske 25 g)
1 pære, gerne konference-
Lidt balsamico glace – eller blot et par dråber almindelig balsamico eddike

Sådan gør du
Bred mandelflagerne ud på en bageplade med bagepapir og rist dem i ovnen ved 180 grader, til de er gyldne. Vend lidt rundt i dem undervejs. Pas på – de bliver hurtigt for mørke! Læg dem til afkøling på en tallerken.

Skyl rucola’en og tør den i et rent viskestykke. Bred den ud på en lille tallerken. Skær pæren midt over og fjern kernehuset med en ske. Skær pæren i tynde både (måske 3 mm) og fordel pærestykkerne på rucola’en. Kom lidt balsamico glace over pærerne og drys med ristede mandelflager.

Servér.