Sardinien ligger midt i Middelhavet, og har gennem århundreder været erobret af de fleste af de lande der omkranser Middelhavet, men har også været stedet hvor handelsrejsende kom forbi på deres rejser. De mange tilhørsforhold og influenter har gennem tiden præget det sardiske køkken, som – meget groft – minder om en blanding af det italienske og det spanske køkken med et mellemøstligt islæt. Denne meget enkle pastaret har jeg fået flere gange på Sardinien. Hvis den laves med råvarer af høj kvalitet smager den fantastisk!

 

3 gode portioner

 

Du skal bruge
200-250 g salsiccia (rå, italiensk krydret pølse) – gerne med chili
3 dl rigtig god tomatsovs, fx denne
300-350 g kort pasta, fx penne eller gerne den traditionelle pasta fra Sardinien
En god parmesanost til at rive hen over retten

Sådan gør du
Sæt vand over til at koge pastaen.

Del salsicciaen på langs og skrab farsen ud. Kassér pølseskindet og del farsen i små stykker med fingrene. Varm en pande op til god varme og steg salsicciaen til den er stegt og let brunet. Hæld evt. fedtstof fra panden og kom tomatsovsen på. Lad sovsen simre et par minutter og smag den til med salt, peber, evt. lidt chiliflager og måske et nip sukker hvis sovsen er for syrlig.

Når pastaen er kogt sies vandet fra og et par spsk af pastavandet kommes i sovsen. Resten kasseres og pastaen vendes op i sovsen. Lad det simre et minuts tid og servér med god, høvlet parmesan.