Enkelt og dejligt tilbehør til grillet oksekød, kalvefilet eller fisk. 500 gram gulerødder lyder af meget til 4 personer men der bliver spist forbavsende mange af dem – for de smager helt utrolig godt.
4 personer
Du skal bruge
500 g fingertynde, sprøde gulerødder (eller lidt tykkere og flækket på langs)
100 g smør
peber
flagesalt (mere end du tror)
1 lille bundt persille
Sådan gør du
Vask gulerødderne. Hvis der er top på så skær hovedparten af men lad de sidste 2-3 cm blive siddende. Sæt en rummelig pande (eller to) over på svag varme. Smelt smørret heri og kom gulerødderne ved. Krydr med salt og peber og steg dem ved lav varme i ca. 20 minutter, til de er møre i den tynde ende men stadig har lidt bid i den tykke. Vend dem jævnligt med en tang.
Mens gulerødderne steger, hakkes persillen. Når gulerødderne er ved at være færdige kommes persillen ved og de vendes en sidste gang så persillen fordeles på gulerødderne.
Tages af panden med en tang og kommes på et fad eller en tallerken, drysses med yderligere flagesalt og serveres.