Med alle de kage- og dessertopskrifter jeg har udviklet gennem tiden, er det måske lidt af en overraskelse, at en helt almindelig walesstang / vandbakkelse ligger på min top 3 over det bedste mad man kan opdrive. Men det gør den altså. Endda uden fyld af fløde eller andre svulstige ting – blot med glasur og hindbærsyltetøj. Det er en af de retter der (sammen med cheesecake og blinis med stenbiderrogn) gør mig momentalt skør i låget, når jeg spiser det: Sådan lidt utilregnelig på den gode måde, småsavlende, lykkelig og ikke til at stoppe igen.

Manden Min har det lidt på samme måde (med alle 3 ting i øvrigt) så når jeg bager wales, passer portionen fint til 2 personer – 1 stang til hver …

 

6 personer (eller bare til mig)

 

Du skal bruge
120 g smør
3 dl vand
150 g mel
1 spsk sukker
3-5 æg

DESUDEN
150 g hindbærmarmelade af god kvalitet
250 g flormelis samt en smule vand

Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader – ikke varmluft.

Bring vand, smør og sukker i kog i en gryde og lad det simre til smørret er smeltet. Skru ned for varmen, kom melet i på én gang og rør godt med en ske, til dejen slipper grydens kant. Der skal røres kraftigt så melet ikke klumper. Lad dejen bage igennem et par minutter på svag varme under omrøring. Kom derefter dejen over i en skål og lad den køle af 5 minutter.

Kom æggene i dejen ét ad gangen. Rør godt mellem hvert æg, indtil æg og dej er rørt sammen til en homogen masse. Tilsæt æg indtil dejen er lind nok til at kunne sprøjtes ud af en sprøjtepose med et hul på størrelse med en en-krone. 4 store æg passer ofte meget godt, men det kan svinge på grund af melets sugeevne og æggenes størrelse.

Kom dejen i en sprøjtepose og sprøjt 2 lange stænger: Hver stang sprøjtes af 3 striber der lægges tæt på hinanden. Du kan også smøre dejen ud med en paletkniv til 2 stænger på 8-10 cm bredde og bagepladens længde.

Bag walesstængerne i ca 30 minutter – lad være med at åbne ovnlågen imens. Når de er ved at være bagte, kan man forsigtigt åbne på klem, og lige titte ind til stængerne: De skal være brune på oversiden og se bagte ud. Sluk for ovnen, sæt ovndøren på klem og lad walesstængerne stå i ovnen i 5-10 minutter. Tag dem dernæst ud og lad dem køle af på en rist.

Rør en tyk glasur af flormelis og en smule vand. Læg med en ske generøde striber af glasur og hindbærsyltetøj på tværs af walesstængerne. Servér.