Jeg laver denne suppe med jævne mellemrum: Når jeg er lagt ned af forkølelse eller når jeg har for travlt og har brug for at få lidt balance. Og så er den fast inventar 2. juledag, hvor vi ikke orker at spise mere, men stadig skal have lidt indenbords. Det tager et kvarters tid at lave suppen, den kan smækkes sammen af hvad der nu er i grøntsagskuffen, et kyllingebryst fra fryseren og et par ting i spisekammeret. Det er en suppe som kroppen siger “ja-tak” til, og som sjælen falder til ro på.

 

2 portioner

 

Du skal bruge
En håndfuld ris- eller æggenudler, kogt som anbefalet på pakken
5-6 dl god grøntsagsbouillon – gerne denne
1-2 spsk soyasovs
1 tsk fiskesovs (kan undværes)
½-1 tsk stødt ingefær
½-1 tsk sød chilipulver
1 kyllingebryst (du kan bruge rejer eller en rest kød i stedet)
2-3 forskellige grøntsager (fx gulerødder i 1 mm skiver, champignon i skiver, små broccolibuketter, forårsløg i 1 cm skiver eller hvad du nu har i grøntsagskuffen)

Sådan gør du
Ris- eller æggenudler tilberedes.

Grøntsagsbouillon varmes i en gryde og smages til med soya, fiskesovs, stødt ingefær og sød chili. Suppen skal ikke være stærk men have en mild og aromatisk smag af det asiatiske køkken.

Grøntsagerne skæres ud i mundrette bidder. Kyllingebrystet skæres i 1-2 mm tynde skiver. Kylling og grønt kommes i suppen og simrer i få minutter: Kyllingen er tilberedt på ca 2 minutter. Grøntsagerne skal være tilberedt men stadig have bid. Lidt nudler kommes i en suppeskål og overhældes med suppe, kylling og grøntsager.

Suppen spises rygende varm.