Hjemme hos os joker vi med at der aldrig skal mangle wales i vores fryser – vi er nemlig tossede med alle former for vandbakkelser. Her er en variant af den almindelige walesstang – blot som boller med romglasur og ribsgele. Det er sådan wales smager bedst, uden flødeskum og andre svulstigheder – blot med glasur og lidt sødt på toppen. Mand, det er godt!

 

10 boller

 

Du skal bruge
120 g smør
3 dl vand
150 g mel
1 spsk sukker
3-5 æg

DESUDEN
200 g flormelis
En lille sjat rom
1 dl ribsgele

Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader – ikke varmluft.

Bring vand, smør og sukker i kog i en gryde og lad det simre til smørret er smeltet. Skru ned for varmen, kom melet i på én gang og rør godt med en ske, til dejen slipper grydens kant. Der skal røres kraftigt så melet ikke klumper. Lad dejen bage igennem et par minutter på svag varme under omrøring. Kom derefter dejen over i en skål og lad den køle af 5 minutter.

Kom æggene i dejen ét ad gangen. Rør godt mellem hvert æg, indtil æg og dej er rørt sammen til en homogen masse. Tilsæt æg indtil dejen er lind nok til at kunne sprøjtes ud af en sprøjtepose med et hul på størrelse med en en-krone. 4 store æg passer ofte meget godt, men det kan svinge på grund af melets sugeevne og æggenes størrelse.

Kom dejen i en sprøjtepose (eller en stærk frysepose du blot kan klippe et hjørne af) og sprøjt dejen ud i 10 boller ved at sprøjte dejen i en spiral, ca. 8 cm i diameter, i to lag. Du kan også blot sprøjte store boller eller sætte dejen med skeer. Sørg for at der er stor afstand mellem bollerne da de hæver meget. Har du en stor muffinform (8-9 cm i diameter) kan du også bage bollerne i den – smør den grundigt med smør inden du kommer dej i.

Bag bollerne i 25-30 minutter til de er lusebrune på overfladen. Lad være med at åbne ovnlågen imens. Når de er brune og ser færdige ud, slukker du for ovnen og sætter en grydelap i klemme, så varmen og fugten i ovnen langsomt kan sive ud. Lad bollerne stå dér i et kvarters tid, inden du tager dem ud og sætter dem på en bagerist.

Rør en tyk glasur af flormelis og en smule rom. Læg en god spiseske glasur på hver kage og smør den let ud. Kom en god klat ribsgele på toppen – og servér.

Tips & Tricks
Walesbollerne kan fryses rå: Sprøjt dem ud og sæt dem i fryseren. Når de er gennemfrosne kan du hælde dem i en frysepose – så er der walesboller på ingen tid. De frosne boller kan sættes frosne i (evt. kold) ovn – bagetiden forlænges med måske 10 minutter.