Den go’e gammeldags broccolisalat – dog uden bacon, for at holde den i den rigtige side af sundhedsbarometeret. Baconen kan man jo bare tilsætte hvis man vil – 100 g af den gode slags vil være passende. Men salaten kan bestemt godt laves uden – og i øvrigt spises til alle former for stegt kød eller som en selvstændig salat til frokost med et stykke brød til.

 

4-5 personer

 

Du skal bruge

DRESSING
4 dl creme fraiche 18%
1½ tsk sukker
1½ tsk fint salt
Peber

DESUDEN
1 stort broccoli
1 ikke for stort rødløg, ca. 100 g
1½ dl solsikkefrø
1½ dl rosiner

Sådan gør du
Rør creme fraiche med sukker, salt og peber i en rummelig skål. Lad det stå lidt mens du ordner de øvrige råvarer:

Skær broccolien i mindre buketter ved at skære stokkene af. Skær disse buketter i helt små buketter på 2-3 cm. Kom broccolien i en skål og skyl den godt. Hæld den dernæst i en si og overhæld den med kogende vand. Kom buketterne tilbage i skålen og kom koldt vand på, så de køles af igen med det samme. Vip dem tilbage i sigten og lad dem dryppe godt af.

Hak rødløget ret fint. Kom det i en sigte og brus det over med koldt vand. Lad det dryppe godt af. Rist solsikkekernerne på en tør pande ved ikke for høj varme, til de er gyldne. Hæld dem på en tallerken og lad dem køle helt af.

Bland broccolibuketter, rødløg, solsikkekerner og rosiner i dressingen. Smag til med salt og peber og måske en smule mere sukker, men pas på det ikke bliver for sødt. Salaten har godt af at stå en halv times tid, men kan også godt spises med det samme.

Tips & Tricks
Broccolien overhældes med kogende vand af 2 årsager: Dels for at slå evt. bakterier ihjel og dels fordi det kogende vand tilbereder broccolien en lille bitte smule, ikke nok til at man lægger mærke til det, men alligevel nok til at man ikke føler at man gumler på helt rå broccoli.

Løgene bruses over med koldt vand for at mildne løgsmagen lidt.