Denne opskrift er oprindelig Kille Ennas. Jeg piller dog hvidløgene og har reduceret mængden af balsamico, da jeg ellers synes at syren bliver for fremtrædende. Men sammensætningen skal 100% tilskrives Kille – en i øvrigt fremragende kok!

 

4 personer

 

Du skal bruge
1 kg små nye kartofler
½ dl olivenolie
½ dl balsamico
1 helt hvidløg
En lille håndfuld timiankviste
Peber, flagesalt

Sådan gør du
Ovnen tændes på 200 grader og et ildfast fad sættes i ovnen. Ved at varme fadet op, inden du hælder kartoflerne i, hænger de ikke så fast. Kartoflerne vaskes, halveres på den tykke led og kommes i en skål. Hvidløget deles i fed som renses for skaller og kommes ned til kartoflerne. Olivenolie, balsamico og timian kommes ved. Krydres med peber og en god portion flagesalt.

Kartoflerne hældes i det varme ildfaste fad og bages ved 200 grader i ca. 45 minutter. Kartoflerne vendes regelmæssigt så de ikke brænder på, og så de karamelliseres jævnt af balsamicoen.

Spises som tilbehør til alverdens retter. De hele fed hvidløg er hårde og karamelliserede på ydersiden, og bløde og blide i smagen indeni.