Disse boller er bløde, meget luftige i krummen – og så er de flade som en burgerbolle skal være. Amerikanerne siger, at en burger ikke må være højere end 2 fingerbredder. Det holder ikke helt hos os – men det er ikke brødet der fylder …

 

12 stk

 

Du skal bruge
3 dl mælk
50 g smør
50 g gær
1 spsk sukker
1 tsk salt
150 g fuldkornshvedemel – gerne durum
1 æg
400-450 g hvedemel

DESUDEN
1 æg til pensling
Sesamfrø til drys

Sådan gør du
Mælk og smør lunes i en kasserolle og hældes i en rummelig skål. Når mælkeblandingen er håndvarm, røres gæren ud i blandingen. Sukker, salt og fuldkornshvedemel røres i. Ægget slås ud i dejen og røres ligeledes i. Hvedemelet kommes i og dejen æltes godt igennem. Hold lidt af melet tilbage – det er ikke sikkert at alt sammen skal bruges. Dejen æltes til den er glat og smidig. Stilles til hævning i skålen ½ times tid.

Dejen deles i 12 stykker som hver trilles til boller. Bollerne rulles lidt flade med kagerullen (ca. 1½ cm) og stilles til efterhævning med husholdningsfilm (holder på fugt) og viskestykke (holder på varme) over. Stilles lunt og hæver ca. 1 time. Pensles med sammenpisket æg og drysses med sesamfrø. Bages ved 200 grader i 11-12 minutter. Afkøles på rist. Bollerne kan med fordel flækkes og ristes for at opnå en sprød flade mod fyldet.

Tips & Tricks
Bollerne kan fryses: Flæk dem inden – så er de klar til at komme direkte fra frys og under grillen.