En lille tapasret fra mit tapas-kursus i efteråret. Det smager dejligt og selvfølgelig af hvidløg, men på sådan en venlig, sydlandsk måde. Denne portion rækker til en enkelt person til frokost eller 2 personer til forret eller på et tapasbord med flere retter.

 

1-2 personer

 

Du skal bruge
300 g rå kæmperejer
En smule bredbladet persille
10 fed hvidløg (ja, 10 stk)
½ tsk chiliflager
½ dl olivenolie
2 spsk smør
Salt, peber

DESUDEN
Et godt flutes

Sådan gør du
Pil skallen af rejerne og tjek at tarmen er fjernet. Hak persillen og stil til side. Skær hvidløgsfeddene i tynde skiver.

Varm olien op i en pande på medium varme. Kom hvidløgsskiverne ved og steg dem et par minutter til de akkurat begynder at tage farve – ikke mere. Kom chiliflager og rejer ved, og steg dem i 2-3 minutter, til rejerne er akkurat gennemstegt. Kom persille ved og vend rundt.

Tag panden af varmen og rør smør i rejerne. Smag til med salt og peber. Serveres rygende varme med et godt brød til.