Endnu en ret fra et af mine FOF hold; en tapas-udgave af melanzane di parmigiano med grillede grøntsager stablet med mozzarella og tomatsovs: Cremet, venligt og bagt til alle råvarer indgår i en hellig alliance. Spis som del af en tapas, til middag på en kødfri dag med en salat til – eller som tilbehør til fx kylling. De smager i øvrigt også godt ved stuetemperatur eller let lune.
2 personer til frokost eller et tapasbord
Du skal bruge
1 squash
1 aubergine
3-5 spsk olivenolie til stegning
Lidt salt
¾ – 1 dl tomatsovs eller færdigkøbt tomatpasata (Rema 1000’s smager forbavsende godt)
½ tsk sød chili
1 mozzarellaost (125 g)
En smule revet parmesan, måske 2-3 spsk
3-4 spsk rasp til toppen
TILBEHØR
Et godt brød
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader. Skær squash og aubergine i tynde skiver – 4-5 mm, ikke tykkere. Varm en pande op på max varme og kom 1 spsk olivenolie på. Læg aubergineskiverne på panden og steg dem til de er brune og stegte på undersiden. Krydr dem med en smule salt og vend dem om – de skal måske have en smule mere olivenolie mere, men lad være med at give dem for meget – så bliver de for fede. Steg skiverne brune på den anden side også, tag dem af og læg dem til afdrypning på køkken rulle. Steg resten af aubergineskiverne + squash skiverne på samme måde.
Rør tomatsovsen op med ½ tsk sød chili. Smør et par spiseskeer af sovsen i bunden af et lille ildfast fad. Nu skal de grillede grøntsager stables sammen med ost:
Lav 4 stabler: Læg først 4 aubergineskiver i fadet, så 1-2 skiver squash ovenpå auberginerne, dernæst en lille skefuld tomatsovs på hver, en skive mozzarella på hver og til sidst en smule revet parmesan ovenpå. Fortsæt nu med at stable grøntsager, tomatsovs og oste, til du har brugt alle grøntsagerne. Slut af med en skive aubergine eller squash.
Kom 1 god spsk rasp på toppen af hvert tårn. Dryp med få dråber olivenolie og bag stablerne i ovnen i 20-25 minutter, til stablerne bobler lystigt i kanten og raspen på toppen er gylden.
Servér varme eller lune med et godt brød.