Ikke at det er noget særligt – det med at komponere et grillspyd. Når jeg så alligevel har dem med her i samlingen, så er det fordi jeg gerne vil slå et slag for chorizo på spyd: Denne spanske, krydrede pølse der tilfører hele spyddet ekstra smag i form af chili (med måde), krydring og en subtil røgsmag der forstærker hele idéen med spyd på grill.

 

8 personer eller 4 velvoksne mandfolk

 

Du skal bruge
600 g oksefilet
8 stykker maskinskåret bacon
200 g chorizo
16 små tomater
1 stort løg

MARINADE
1 dl olivenolie
2 spsk balsamico
1 spsk honning
2 fed hvidløg, revet
salt, peber

Sådan gør du
Oksefileten skæres i 16 stykker. Baconstykkerne halveres og vikles om hvert stykke oksekød. Chorizoen skæres ligeledes i 16 stykker. Løget skæres i kvarte der igen halveres, således at du har 8 stykker. Hvert stykke splittes med fingrene op i 2 løgbåde så du har ialt 16 både. Ingredienserne til marinaden piskes sammen.

Alle ingredienser sættes på spyd – 8 store eller 16 små – og pensles med marinaden. Grilles ved høj varme og pensles yderligere med marinade undervejs.

Tips & Tricks
Spyd af jern fungerer bedst, da de leder varmen ind i midten af ingredienserne, og dermed også virker ‘indefra’. Bruger du træspyd, så læg dem i vand nogle timer inden du griller – så futter de ikke så nemt af.