Syrlig-sød cremet koldskål med en tydelig smag af vanilje og citron … Sommer i en skål. Min bonusmor, Kisser, lavede altid koldskål med skyer af marengs i stedet for flødeskum. Hvis ikke du har prøvet det, så gør det endelig; den søde luftige marengs smager fantastisk sammen med den syrlige men cremede koldskål. Vi kommer begge dele på, foruden kammerjunkere og gerne friske jordbær … Så behøver man ikke mere at spise den dag!

 

4 personer

 

Du skal bruge
2 æggeblommer
3 spsk vaniljeekstrakt
4 spsk sukker
revet skal af 1 citron
½ liter tykmælk
½ liter kærnemælk
1½-2 spsk citronsaft

DESUDEN
1½ æggehvide, jeg bruger pasteuriseret
3-4 spsk sukker
2 dl piskefløde
kammerjunkere

Sådan gør du
Æggeblommer, vaniljeekstrakt, sukker og citronskal kommes i en rummelig skål og piskes lyst og tykt, ca. 5 .minutter. Tykmælk og kærnemælk blandes i æggemassen med en ske. Koldskålen smages til med citronsaft – den skal være let syrlig men uden at citronen dæmper den søde fyldige smag.

Trækker på køl min. ½ time – gerne nogle timer. Lige inden servering piskes marengs og flødeskum; æggehviden piskes til luftige toppe. Sukkeret drysses i ad et par omgange og marengsen piskes blank og stiv.

Piskefløden piskes cremet, som vælling. Koldskålen serveres med striber af den letpiskede fløde, toppe af marengs, evt. friske bær og knuste kammerjunkere.

 

Skriv en kommentar!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *