Et alternativ til den klassiske okseburger – her med karrydressing, ananas med karry og mangochutney.

 

4 personer

 

Du skal bruge

DRESSING
½ bæger creme fraice
1 spsk saft fra ananasdåsen
1 tsk karry
salt, peber

DESUDEN
600 g kyllinge brystfilet
1 tsk karry
4 ananasringe
Lidt olie og smør til stegning

DESUDEN
1 stor håndfuld salat, gerne en sprød variant
1/4 agurk
8 små tomater
4 burgerboller, fx disse
4 spsk mangochutney

Sådan gør du
Karry røres ud i 1 spsk ananassaft. Creme fraice røres lind og karrypastaen røres i. Smages til med salt, peber og måske lidt mere karry. Stilles til side. Salaten skylles og snittes, og agurk og tomat skæres i skiver.

Olien varmes på en pande. Halvdelen af karryen drysses i olien og steges et minuts tid. Kyllingen krydres med salt og peber og kommes på panden sammen med en klat smør. Kyllingen steges til den er akkurat gennemstegt og tages derefter af varmen. Den anden halvdel af karryen kommes på panden med endnu en klat smør. Ananasringene steges i smørret på begge sider til de har taget farve. Tages af varmen.

Kyllingefileterne skæres i skiver på skrå. Burgerbollerne flækkes og ristes i ovnen ved 250 grader, så skærfladen er sprød men krummen stadig blød. Bollerne smøres med karrydressing og toppes med grønt, kyllingefilet i skiver, en ananasring og til slut en god klat mangochutney.